HANNA HI 99164 – Portatif (Yoğurt pH Metre)
HI99164, yoğurt analizi için özel olarak tasarlanmış dayanıklı, su geçirmez ve taşınabilir bir Foodcare pH ve sıcaklık ölçerdir.
- Açıklama
- İnceleme (0)
Açıklama
PH değerinin izlenmesi tutarlı ve kaliteli yoğurt üretiminde çok önemlidir. Yoğurt, sütün fermantasyonuyla canlı bakteri kültürleri ile yapılır. Yoğurtların çoğu Lactobacillus bulgaricus ve Streptococcus thermophilus’tan oluşan başlangıç kültürü ile aşılanmıştır. Canlı kültür eklendikten sonra, laktozun laktik aside fermantasyonuna izin verecek şekilde süt ve bakteri karışımı inkübe edilir. Karışımın pH’ı, laktik asit üretimi nedeniyle düşer ve daha asidik hale gelir; pH’daki bu azalma sütteki kazein proteininin pıhtılaşmasına ve çökelmesine neden olur, bu da yoğurt benzeri bir yapıya yol açar.
Yoğurt üreticileri, belirli bir pH seviyesine ulaşıldığında inkübasyonu durdurur. Çoğu üretici, pH 4.0 ve 4.6 arasında, fermantasyonun hızlı soğutma ile durdurulduğu istenen bir noktaya sahiptir. Bu pH aralığında, yoğurt için ideal miktarda laktik asit bulunur, bu da karakteristik tadı verir, koyulaşmaya yardımcı olur ve istenmeyen bakteri suşlarına karşı koruyucu görevi görür.
Fermantasyonun önceden belirlenmiş bir pH uç noktasına devam ettiğini doğrulayarak, yoğurt üreticileri ürünlerinin lezzet, aroma ve doku açısından tutarlı kalmasını sağlayabilir. Önceden belirlenmiş pH’dan sapma, yoğurt raf ömrünün kısalmasına neden olabilir veya çok acı veya ekşi olan bir ürün yaratabilir. Ayrıca, fermantasyon çok erken veya çok geç bırakıldığında, sırasıyla çok fazla alkali veya çok asitli olan yoğurtla sonuçlanırsa, sentez de olabilir. Sinerezis, sıvının, bu durumda peynir altı suyundan süt katı maddelerden ayrılmasıdır. Tüketiciler yoğurtun dokusal olarak tutarlı kalmasını beklerler, bu nedenle fermantasyonun uygun pH’da durdurulmasının sağlanması tüketici algısı için hayati öneme sahiptir.
HI 99164, cam gövdeli FC213D yükseltilmiş pH elektrotunu kullanır. Bu özel elektrot, yoğurt üreticileri için pH testini geliştiren çok sayıda özellik sunar. Entegre bir sıcaklık sensörü, ayrı bir sıcaklık probuna ihtiyaç duymadan sıcaklık kompanzasyonlu pH ölçümlerine izin verir. Probun konik algılama ampulü, yarı katılar ve yoğurt gibi emülsiyonlarda kararlı kalibrasyon ve ölçüm sağlar.
Herhangi bir pH elektrodunun ayrılmaz bir parçası referans bağlantıdır. Referans kavşağı, referans hücresinde yer alan iyonların test edilen numuneye akışını sağlayan elektrotun bir parçasıdır. Bu akışın, sonuçta pH değerini belirleyen bir elektrik devresini tamamlamak için gerçekleşmesi hayati önem taşır. Herhangi bir bağlantının tıkanması, devrenin tamamlanmasını önler ve bu da düzensiz veya sürekli sürüklenen okumalara neden olur.
Referans birleşim yerinin tıkanması, yoğurt üreticilerinin karşılaştığı ortak bir zorluktur çünkü süt katıları ve proteinler elektrot üzerinde kolayca birikebilir. FC213D’nin açık bağlantı tasarımı, yoğurt numunesiyle doğrudan temas eden bir viskolen referans elektroliti kullanır. Fiziksel bir kavşak olmadan, elektrot tıkanmaya dayanır ve doğru, kararlı okumalar sağlamaya devam.
Cam gövde FC213D’nin cam gövdesi, kimyasal dengeye sahiptir ve termal dengeye ulaşmak için hızlıdır ve ortam sıcaklığında olmayan numunelerde pH ölçümleri alınırken daha hızlı ve daha kararlı tepkiler sağlar. | |
Açık Bağlantı Referansı Açık bağlantı tasarımı, daha stabil bir pH ölçümü ve daha az bakım için işlem sırasında sütte bulunan askıda katı madde ve proteinlerin tıkanmasını azaltır. | |
Konik Cam Ucu Konik biçimli uç tasarımı, peynir yapım işlemi sırasında kullanılan çeşitli süt bazlı ürünlerde pH’ın doğrudan ölçümü için katılara, yarı katılara ve emülsiyonlara nüfuz etmesine izin verir. |
Su Geçirmez – HI99164, 30 dakika boyunca bir metreye kadar suya batırmak için IP67 dereceli su geçirmez bir sayaçtır.
Otomatik Kalibrasyon – Bir veya iki noktalı kalibrasyon, iki seçilebilir tampon setine otomatiktir.
Otomatik Sıcaklık Telafisi – Entegre bir sıcaklık sensörü, pH ölçümlerinin otomatik sıcaklık telafisine olanak sağlar.
Çok Seviyeli LCD Ekran – Ayrı seviyeli LCD, pH ve sıcaklık değerlerinin yanı sıra okuma kararlılığı, pil yüzdesi ve kalibrasyon talimatlarını gösteren göstergeleri de görüntüler.
Ekran Öğreticisi – Kullanıcılara kurulum ve kalibrasyon sırasında hızlı ve kolay bir şekilde rehberlik etmek için açık öğretici mesajlar ve talimatlar ekranda mevcuttur.
Batarya Hatası Önleme Sistemi – Doğru bir ölçüm elde etmek için yeterli güç yoksa, sayaç otomatik olarak kapanacaktır.
Batarya Ömrü Göstergesi – Batarya yüzdesi seviyesi, kullanıcıyı mevcut batarya gücüne karşı uyarırken başlangıçta görüntülenir.
Özellikler
pH aralığı: -2.00 – 16.00 pH |
pH Çözünürlük: 0.01 pH |
pH Hassasiyeti (@ 25ºC / 77ºF): ± 0.02 pH |
pH Kalibrasyonu: otomatik, iki veya iki noktada standart tampon seti (pH 4.01 / 7.01 / 10.01 veya pH 4.01 / 6.86 / 9.18) |
mV Aralığı: ± 825 mV (pH-mV) |
mV Çözünürlük: 1 mV |
mV Doğruluk: ± 1 mV |
Sıcaklık aralığı: -5.0 ila 105.0 ° C / 23.0 ila 221.0 ° F |
Sıcaklık çözünürlüğü: 0.1 ° C / 0.1 ° F |
Sıcaklık Doğruluk (@ 25ºC / 77ºF): ± 0.5 ° C (en fazla 60 ° C); ± 1.0 ° C (dış) / ± 1 ° F (140 ° F’ye kadar); ± 2.0 ° F (dış) |
Sıcaklık telafisi: -5.0 ile 105.0ºC arasında otomatik (23 – 221ºF arası) |
Elektrot: FC2133 pH / sıcaklık probu ve 1m (3,3 ‘) kablolu DIN konektörü |
Akü Tipi / Ömrü: 1,5V AAA (3 adet) / yakl. 1400 saat sürekli kullanım |
çevre: 0 ila 50 ° C (32 ila 122 ° F); RH maksimum% 100 |
boyutlar: 154 x 63 x 30 mm (6,1 x 2,5 x 1,2 ”) |
Ağırlık: 196 g (6,91 oz.) |
Sipariş Bilgileri: Her bir sayaç aşağıdakilerle birlikte tedarik edilir: • FC2133 pH / sıcaklık probu ve 1m (3,3 ‘) kablolu DIN konektörü • pH 4.01 ve 7.01 Tampon poşeti • Yoğurt tortuları için HI700643 temizleme solüsyonu (2 poşet) • 100 mL beher (1 adet) • Alkalin piller: 1,5V AAA (3 adet) • Sağlam taşıma çantası • Sayacın kalibrasyon sertifikası • Prob kalibrasyon sertifikası • Kullanım kılavuzu |
Garanti: 2 yıl |
İncelemeler
Henüz inceleme yapılmadı.